Lebih Mengenal Dekat Lagu Daerah di Indonesia

Lagu Daerah di Nusantara

MANUK DADALI 

Lagu Daerah Nusantara Sunda Provinsi Jawa Barat

Mesat ngapungluhur jauh di awang awang
Meberkeun janjangna bangun taya karingrang
Kukuna ranggaos reujeungpamatukna ngeluk
Ngepak mega bari hiberna tarik nyuruwuk
Saha anu bisa nyusul kana tandangna
gadangjeungpartentang taya badingan nana
Dipikagimir dipikaserab ku sasama
Taya karempan ka sieun leber wawanenna
Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti Indonesia jaya
Manuk dadali pang kakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabehna
Hirup sauyunan tara pahirihiri
Silih pikanyaah teu inggis bela pati
Manuk dadali gadung siloka sinatria
Keur sukamna bangsa di nagara Indonesia.

ANGIN MAMIRI 
Lagu Daerah Nusantara Provinsi Makassar / Ujung Pandang /
Sulawesi

Angin mamari ku pasang
Pitujui tongtongana
Tusarua takkan lupa
Eaule na mangu rangi
Tutenaya, tutenaya parisina

Batumi angin mamiri
Angin ngerang dingin-dingin
Nama lonta sari kuku
Eaule na mangu rangi
Matolorang, matolorang jenemato

CING CANGKELING
Lagu Daerah Nusantara Sunda Provinsi Jawa Barat

Kleung dengklek buah kopi rarang geuyan
Keun anu dewek ulah pati diheureuyan
Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten
Plos kakolong bapak satar buleneng

Pat lapat pat lapat katingalan masih tebih kene pisan
Layarna bodas jeung celak kasurung kaombak ombak.

CUBLAK CUBLAK SUWENG
Lagu Daerah Provinsi Jawa Timur

Cublak cublak suweng
Suwenge teng gelenter
Mambu ketundhung gudèl
Tak gento lela lelo
Sapa ngguyu ndele’ ake
Sir sir pong dele bodong
Sir sir pong dele bodong.